2016 metais vaistinių tinklą „Eurovaistinė“ valdanti „Euroapotheca“ stabiliai augo

Vaistinių tinklus ir didmenines vaistinių prekių platinimo įmones Baltijos šalyse, Lenkijoje ir Ukrainoje valdančios įmonės „Euroapotheca“ konsoliduota apyvarta 2016 metais augo 4,8 procentais ir siekė 353 mln. EUR be PVM. Pernai atidarytos 24 naujos „Euroapotheca“ priklausančių prekių ženklų vardais pavadintos vaistinės, 14 iš jų – Lietuvoje.

„Euroapotheca“ generalinė direktorė Rūta Lapinskienė komentuoja, kad 2016 metais apyvartos augimą grupėje sąlygojo vaistinių tinklo plėtra, augantis klientų domėjimasis sveikatos bei grožio prekėmis, ypač kosmetika, ir gerėjanti paslaugų vaistinėse kokybė. „Visose Baltijos šalyse pastebime augimą tiek dėl naujai atidarytų ir rekonstruotų vaistinių, tiek dėl kliento patirties vaistinėje vertinimo. Grupėje 2016 m. iš viso dirbo 1850 farmacijos specialistai, kurių paslaugos kokybės gerinimui skiriame ir toliau skirsime pagrindinį dėmesį“, – sako R. Lapinskienė.

Vertinant atskirų įmonių šalyse rezultatus, „Euroapotheca“ generalinė direktorė R. Lapinskienė visų pirma išskiria Estiją, kur pastebimas didžiausias augimas. Estijos apyvarta pernai metai siekė 31 mln. EUR be PVM.

„Estijoje veikiančių vaistinių apyvarta, lyginat su praėjusiais metais, augo daugiau kaip 13 procentų. Praėjusiais metais „Euroapteek“ vardu Estijoje buvo atidarytos 5 naujos vaistinės“, – teigia „Euroapotheca“ generalinė direktorė.

Didžiausią metinę apyvartą grupėje pasiekė Lietuvoje veikiančios bendrovės – nuosekliai augusios įmonės metinę apyvartą didino 5 procentais ir pasiekė 233 mln. EUR be PVM.
„Praėjusiais metais Lietuvoje atidaryta 14 naujų vaistinių, dar 15 vaistinių buvo rekonstruotos. Pernai itin daug dėmesio skyrėme lojalumo programos atnaujinimui ir personalizuotų pasiūlymų tobulinimui, o šiais metais pirmieji Lietuvoje pristatėme dar nematyto formato vaistines – Kauno „Akropolio“ „Eurovaistinė“ įsikūrė kartu su grožio ir tyrimų klinikomis. Toliau dirbsime ties klientų patirties valdymu, investuojame į farmacinės paslaugos projektą“ – teigia „Euroapotheca“ generalinė direktorė.

Latvijoje veikiančių bendrovių apyvarta per praėjusius metus padidėjo 10 proc. ir pasiekė 49 mln. EUR be PVM. Per 2016 metus Latvijoje atidaryta viena nauja vaistinė.
Lenkijoje veikiančių įmonių bendra apyvarta pernai šiek tiek sumažėjo ir siekė 41 mln. EUR be PVM. Lenkijoje atidarytos 2 naujos vaistinės, tačiau vaistinių tinklo plėtra, kaip ir kasmet, išlieka viena iš vaistinių tinklo prioritetinių sričių. 2 naujos vaistinės atidarytos ir Ukrainoje. Šioje šalyje įmonės apyvarta augo beveik 5 kartus ir siekė beveik 0,5 mln. EUR.